Demineraalne vadak (DEMI)
Demineraliseeritud vadaku pulber (DEMI) toodetakse vedela magusa vadaku mineralide osalise eemaldamise teel. Sõltuvalt eesmärgist kombineeritakse mitmeid tehnikaid: ioonvahetus, elektrodialüüs, ultrafiltratsioon, mikrofiltratsioon või nanofiltratsioon.
Foodcom S.A. pakub laia valikut demineraliseeritud pulbreid vastavalt nõudmistele:
- 20% demineraliseeritud vadaku pulber - suurepärane täiteaine ilma ülesoolase maitseta,
- 40%, 50% demineraliseeritud vadaku pulber - kõige populaarsem šokolaadi ja küpsetiste valmistamisel,
- 70% demineraliseeritud vadaku pulber,
- 90% demineraliseeritud vadaku pulber.
Demineraliseeritud vadaku pulber (90% demineraliseerimine) kasutatakse sageli piimapõhiste beebitoitude valmistamisel. See võimaldab koostise lähedasemaks muutmist rinnapiimale.